Mestonderzoek paard

Mestonderzoek is belangrijk om te achterhalen of jouw paard wel of niet wormen in het lichaam heeft. Voor de gezondheid van je paard is het namelijk belangrijk om géén wormen in het lichaam te hebben. Deze worden al jaren bestreden door wormenmiddel waartegen de laatste jaren ook resistentie wordt  verworven.

Om ervoor te zorgen dat de resistentie niet groter wordt, kan er in de mest van het paard worden gekeken of er wormen in zitten en of deze in zo’n mate aanwezig zijn dat ze behandeld moeten worden.

Over ons mestonderzoek

Sinds 2020 is Harriët Wijnstra, teamlid van It Fjildhûs, in opleiding voor het verrichten van mestonderzoek. Sindsdien is het dan ook mogelijk om een mestmonster van je paard bij ons in te leveren, welke wij voor je onderzoeken.

Dit ontvang je van ons

Je ontvangt van ons de uitkomst van het mestonderzoek én uiteraard een advies over het wel/niet toedienen van een ontwormingskuur. Ook kun je, indien er wormen worden gedetecteerd, met deze uitslag naar de dierenarts gaan voor gericht advies over de behandeling van de onderzoekresultaten.

Kosten mestonderzoek

De kosten voor het mestonderzoek van een paard bedragen €12,50. Wil je van meerdere paarden de mest laten onderzoeken? Neem dan contact met ons op voor een prijsopgave via de gegevens hieronder.

Mestonderzoek via It fjildhûs

Wil je meer weten over een mestonderzoek voor jouw paard(en)? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via de gegevens hieronder óf vul het contactformulier in. Wij komen hier zo snel mogelijk bij je op terug.

adres

Rypsterdyk 50

9034 VB Marsum

Contactgegevens

Mestonderzoek aanvragen