Coaching met paarden

Paardencoaching is het inzetten van paarden als hulpmiddel voor het coachen van mensen. Er wordt daarbij een beroep gedaan op de natuur van het paard, namelijk: het zijn van een vluchtdier en een kuddedier. Tijdens een sessie paardencoaching ga jij met het paard de bak/paddock in. Het bijzondere aan paarden is dat ze geen onderscheid maken tussen een mens of een dier.

Zodra het paard in contact wordt gebracht met een persoon, jou dus, reageren ze vanuit hun natuur op de spanning en uitstraling die jij als ‘nieuw kuddelid’ met je meedraagt. Het paard probeert om je te helpen. Dit doen ze vanuit hun perspectief om samen zo veilig mogelijk te zijn en te kunnen vluchten bij mogelijk gevaar.

Paardencoaching ervaren?

Binnen It Fjildhûs kun je paardencoaching volgen bij paardencoach Rixt Nijenhuis, die gebruik maakt van onze accommodatie. Meer informatie hierover kun je vinden op www.paardwizer.nl.

Coaching met paarden 

Wil je meer weten over paardencoaching in Friesland? Dat kan ook door vrijblijvend dit formulier in te vullen. Rixt neemt vervolgens contact met je op voor het inplannen van de coaching.

adres

Rypsterdyk 50

9034 VB Marsum

Contactgegevens

Paardencoaching inplannen